Dominator Coolant Boost

19,90

Parantaa jäähdytystehoa ja ehkäisee korroosiota. Madaltaa moottorin lämpötilaa jopa 13.8 °C. Nopeuttaa lämpenemiseen kuluvaa aikaa keskimäärin 54%.

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): RDCBCN Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

DOMINATOR® Coolant Boost parantaa jäähdytysnesteen lämmönsiirtokykyä, madaltaen nesteen lämpötilaa jopa 13.8°C. Keskimäärin puolittaa moottorin lämpenemiseen kuluvan ajan, mikä parantaa polttoainetaloutta ja nopeuttaa myös ohjaamon lämpenemistä talvella. Suojaa korroosiolta. Sisältää kolmea pinta-aktiivista ainetta, jotka parantavat nesteen ja metallin välistä kontaktia. Ne toimivat porrastetusti eri lämpötila-alueilla (kilpalevat tuotemerkit perustuvat yleensä yhteen pinta-aktiiviseen aineeseen).  Yhteensopiva niin hanaveden, tislatun veden kuin kaikkien pakkasnesteiden kanssa. Turvallinen kaikille jäähdytysjärjestelmän materiaaleille. Tarkemmat tiedot löytyvät DATALEHTI-välilehdeltä.

Lämpötilan pudotusta testattiin Chevyn täysalumiinisella 350 pikkulohkolla, jota käytettiin dynossa 4500 rpm kierrosluvulla niin kauan että lämpötila tasaantui. Pelkällä vedellä lämpötila tasaantui 104.4°C  ja 50/50 glykoli/vesiseoksella 108.9°C. Kun näihin lisättiin Coolant Boostia, pelkällä vedellä lämpötila putosi 13.8°C ja 50/50  glykoli/vesiseoksella 4.5°C. Coolant Boost toimii siis parhaiten pelkän veden kanssa (kilpakäyttö).

Lämmityskäytön lyhenemistä testattiin V8-moottorilla, jonka annettiin käydä tyhjäkäyntiä kunnes lämpötila saavutti määrätyn arvon (aluksi 49°C ja lopuksi 82°C). Ulkoilman lämpötila pidettiin -1°C koko testin ajan. Lähtötilanne mitattiin 50/50 vesi/glykoli-seoksella (pakkaneste) ja sitten mitattiin kuinka paljon nopeammin moottori lämpeni kun siihen lisättiin Coolant Boostia. Välillä -1°C…49°C ero oli 6.3 min/3.2 min ja välillä -1°C…82°C ero oli 11.4 min/5.3 min.

KÄYTTÖOHJE
Glykoli/vesiseoksen (pakkasnesteen) kanssa 1 oz / 1 litra eli yksi pullo (16 oz) 16 litraan jäähdytysnestettä. Kisakäytössä pelkän veden kanssa  2 oz / litra eli yksi pullo 8 litraan vettä (korroosiosuojan takia vaaditaan tupla-annostus kun ei käytetä glykolia). Sallittu asfalttiradoilla. Ei anna pakkaskestoa, joten katukäytössä suositellaan käyttämään pakkasnesteen kanssa. Kun käytät pelkän veden kanssa, vaihda nesteet kerran vuodessa. Pakkasnesteen kanssa noudata autovalmistajan antamaa vaihtoväliä.

Lisätiedot

Paino 0,5 kg (kilogramma)
Mitat 65 × 65 × 230 cm (senttimetri)
Yksikkö

Datalehdet, esitteet

DOMINATOR COOLANT BOOST
DATALEHTI